Geschiedenis

Mons. v.d. Boerpark Oss Tandartsenpraktijk Cliteur - geschiedenis

Tandartspraktijk Cliteur 70 jaar

Het vuur van W.O.ll is gedoofd en een jonge man, net afgestudeerd als tandarts, wordt geplaatst als onderofficier en behandelaar op de militaire basis in Grave.
Zijn jeugd doorgebracht hebbende in Erp, zei hem dat Brabant een méér dan fijne provincie was.
Al zoekende kwam hij in 1948 als “vrije vesting” in Oss terecht en wel aan het Mgr. Van den Boerpark/Molenstraat.

Druk als hij was werd deze locatie te klein en werd er verhuisd naar Molenstraat 60.
Recht tegenover het toenmalige Gemeentehuis van Oss. Na 10 jaar (van 1950 tot 1960) was zijn bouwwoede aangewakkerd en werd op de Nieuwe Hescheweg 15 een huis met een praktijkruimte gerealiseerd.
Velen kunnen zich de spreekuren herinneren “waar je met de benen buiten hing”… zo druk!
100 mensen op zo’n woensdagmiddag spreekuur was geen uitzondering!
Nu noemen we dat gewoon een “gekkenhuis” maar met die 3 – 4 tandartsen op 45.000 inwoners kwam je niet verder dan “noodverband”.

In 1980 werd de Nieuwe Hescheweg ingewisseld voor de Beatrixlaan 11 alwaar zijn zoon Ben Jr. in 1983 de praktijk overneemt.
Na 2 jaar samenwerken, een heerlijke tijd, is Junior zich 2 huizen verder gaan vestigen, Beatrixlaan 7.
De tijden veranderen en dus ook de filosofie van het vak. Spreekuren verdwijnen, op afspraak werken met de laatste techniek was het nieuwe advies.
En ja…. na 21 jaar is de verhuiswoede voor de laatste maal aanwezig.

De huidige locatie (in 2006 het rondje Oss compleet makend) Hescheweg 24 biedt veel meer rust voor het thuisfront en oneindig meer praktijk mogelijkheden. Meerdere behandelkamers, aparte röntgenruimte, een mondhygiëne afdeling, meerdere tandartsen, dus voor ieder wat wils. Persoonlijke aandacht met top tandheelkunde onder één dak.

Energie krijgen wij van een zeer grote trouwe groep patiënten die, zelfs al komen ze van verre, ons soms verrassen met bijzondere dingen zoals een doos Bossche bollen “omdat we al 50 jaar bij jullie in de praktijk zijn”. Ontzettend leuk, dat maakt de dag bijzonder!
Dank voor jullie trouw!

Wij willen dit graag nog lang voortzetten!